2014. december 29., hétfő

ZEMSE-legek 2014


A legnagyobb céljaim Zemsével kapcsolatban a 2014-es évre ezek voltak:
- Zemse brand felépítése - kezdődött azzal, hogy a közel ezer fős ZemsePortéka oldalt, egy "tollvonással" eltöröltem, így a nyáron megszületett a Zemse, mint márka. Az ékszereim mára egy könnyedén felismerhető, kialakult, jellegzetes stílusú darabok lettek.
- WAMP Design Vásár csapatának tagjává válni!
- Az ország legjobb designer üzletébe való bekerülés! (...)

A legelszántabb Vásárlóm egy külföldi, molett lány volt, aki egy Luxury nyakláncot nézett ki magának, nem foglalkozva azzal, hogy kicsi lesz a nyakára. Kérte, hogy hosszabbítsam meg, amit meg is tettem. Kb 30 cm-rel toldottam meg a nyakláncot. Igazán jól állt Neki, tudta viselni, dögösebb lett tőle. Minden magyar nőnek példaképként tudnám Őt ajánlani!

A legbizonytalanabb Vásárlóm, szintén külföldi, de magyarul elég jól beszélő prágai lány volt, aki egy Barátnőjének keresett egy nyakláncot. Nehezen tudott dönteni, így több fotót is mutatott a lányról, hogy segítsek a választásban, melyik körgallér nyaklánc állna neki jól. Megoldottuk! :)

A leghatározottabb férfi vásárlóm, aki odalépett a pultomhoz, rábökött a legszebb ezüst-fekete hullámos körgallér nyakláncra és egy hozzá passzoló gyűrűre és már csomagoltatta is! Imádtam! :)

A leghatározatlanabb férfi vásárlóim, két fiatal srác volt. A gyűrűket túrták szét, hosszú percekig, hogy megtalálják a nagy Ő-nek valót. Pár segítő szó után, sikerült választaniuk.  

Nagyon örültem, hogy ennyire tetszett Nektek a Luxury kollekcióm. :)
A kollekción belül a Luxury Gold nyakláncok voltak a legkelendőbbek (sárgarézből készült darabok), míg a fülbevalók közül a Luxury Rose (vörösrézből készültek) darabokat szerettétek a legjobban.  

Az egyik legviccesebb pillanatom, mikor egy decemberi Millenárison tartott WAMP-on a mosdóból visszafelé jövet, nem találtam meg az asztalomat. :)
A másik legviccesebb pillanatom az volt, mikor a két leghatározatlanabb férfi vásárlóimnak véletlenül rosszul adtam vissza párszáz forintot. Zavaromat - a javítás után - próbáltam egy poénnal elütni, hogy "grafikus és alumínium művész vagyok" :P, erre a válasz az volt, hogy "ő meg közgazdász" :D Jót nevettünk, a csípőből jövő válaszokon. :)

Legnagyobb kihívásaim:
Idén két tervezői pályázaton is indultam, több munkával is. (Lehet, be is mutatom majd a beküldött anyagokat.) Sajnos nem sok sikere volt - legalábbis nem olyan, amit elképzeltem - viszont mindenképp tanulságosak voltak. Mégpedig. Ne vegyek többet részt olyan divattervezői pályázaton, ahol nem külön kategóriában zsűrizik a kiegészítőket, különben teljesen felesleges a több hetes tervezés, pályázatra felkészülés. Hiába írták le a pályázatnál, hogy ékszerekkel, kiegészítőkkel is lehet jelentkezni, kizárólag ruhatervezők munkái jutottak be, pedig tudomásom van róla, hogy neves ékszertervezők is indultak a pályázaton. 

Legnagyobb csalódásaim: 
Az imént említett pályázatok..., illetve
Egy belvárosi designer bolt - ahova Zemsék is kerültek volna - megnyitója előtt 2 nappal kiderült, hogy egy "gubanc" miatt mégsem fog megnyílni. Amit nagyon sajnálok, mert a lányok, rengeteg erőt és gondolom nem kevés tőkét tettek a projektbe. De egy hirtelen ötlettől vezérelve, ahogy elhoztam az előző helyről az ékszereimet, azzal a lendülettel a közelben lévő - számomra etalon - designer üzletbe belibbentem, (nincs mit veszteni alapon) bemutatni az ékszereimet. Jól tettem! Ez a rész még folyamatban van ... ;) 
Szóval, minden rosszban van valami jó, legalábbis én próbálok jól kijönni belőlük :P

Összefoglalva? 2014 az én évem volt! Tudom, hogy 2015-is az lesz! :)
Nektek is hasonló jókat kívánok 2015-re! Azaz! A jó dolgok egyértelműek legyenek, a rossz(nak tűnő) dolgokból meg szuper jól tudjatok kijönni :D

Azért sok köszönettel tartozom az én egyetlen Édesanyámnak (Bettinek), aki rengeteget segített abban, hogy ez az évem ilyen sikeres legyen! 
Segített sok jó szóval, ötlettel, biztatással és remek szervezőképességével. (Időnként Ő volt a 3., illetve 4. kezem is! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése